Ajankohtaista

Suomen Nefrologiyhdistys jakaa joka toinen vuosi Börje Kuhlbäck-palkinnon erityisen ansioituneelle nefrologian alan toimijalle. Palkinnon suuruus on 4000 euroa.

14.3.2019 palkinto on annettu dosentti, sisätautien ja nefrologian erikoislääkäri Kaj Metsärinteelle.

Metsärinne on syntynyt 1956 Kemissä, valmistunut lääketieteen lisensiaatiksi 1982 ja tohtoriksi 1989 sekä sisätautien erikoislääkäriksi 1990 ja nefrologian erikoislääkäriksi 1996. Sisätautiopin dosentin arvon hän on saanut 1996 ja nefrologian dosentin 2012.

Kaj Metsärinne on tehnyt merkittävän uran ensin Helsingin yliopistollisen sairaalan IV sisätautien klinikassa ja sittemmin Turun yliopistollisessa sairaalassa käytännön nefrologina, nefrologien kouluttajana sekä klinikan johtajana. Hän on myös aktiivinen tutkija ja tutkimustyön ohjaaja. Ystävät ja tyotoverit luonnehtivat häntä sivistyneeksi, kollegiaaliseksi, ystävälliseksi mutta jämäkäksi äärimmäisen hyväksi seuramieheksi. Lääketieteen lisäksi elämään kuuluu musiikki, kirjallisuus ja gastronomia.

 

 

 

 

 

 

 

******************************************************************************************

Kiinnostaako eurooppalainen nefrologian tentti? SNY kustantaa kolme ensimmäistä suomalaista tenttiin. Laita vapaamuotoinen hakemus sihteerille.

http://era-edta.org/ERA-EDTA_flash/European_Certificate_in_Nephrology.html

******************************************************************************************

 

NUOREN TUTKIJAN PALKINTO HAETTAVANA

Joka toinen vuosi jaettava Nuoren tutkijan palkinto jaetaan 2020 vuosikokouksessa. Palkinnon saajan tulee olla alle 40-vuotias, ja jo tutkimuslahjakkuutensa osoittanut. Palkinnon suuruus on 3000 €. Ohjeet palkinnon hakemiseen löytyvät tästä (linkki myös alla). PIDÄTHÄN KIIRETTÄ, SILLÄ HAKUAIKA PÄÄTTYY JO 30.1.!