Huomionosoitukset

Börje Kuhlbäck -palkinto

Yhdistys jakaa 4000 € suuruisen palkinnon joka toinen vuosi erityisen ansioituneelle nefrologian alan toimijalle. Viimeksi palkinto jaettiin vuosikokouksessa 2019 ja seuraavan kerran vuosikokouksessa 2021.

"Börje Kuhlbäck -palkinto on Suomen Nefrologiyhdistys r.y:n joka toinen vuosi jakama tunnustus erityisen arvokkaasta toiminnasta nefrologian alalla. Tunnustuspalkinnon saajasta päättää yhdistyksen johtokunta kirjallisten ehdotusten perusteella. Palkinnon suuruus on 4 000 €.

Palkinnon saaja on ansioitunut potilastyössä, hoitokäytäntöjen kehittämisessä ja on toiminut kouluttajana nuoremmille kollegoille. Lisäksi palkittu on ollut mukana edistämässä suomalaista nefrologista tutkimusta, minkä ohessa hän on toiminut myös tutkimustyön ohjaajana."

Ehdotukset palkinnon saajasta pyydetään osoittamaan 31.12.2020 mennessä yhdistyksen sihteerille (mikko.haapio@hus.fi, tai Mikko Haapio, HYKS Vatsakeskus/Nefrologia, PL 372, 00029 HUS). Ehdotuksesta tulee käydä ilmi henkilötietojen ja perustelujen ohella lyhyesti (yksi A4-sivu) ehdokkaan ammatillisen ja tieteellisen uran merkittävimmät saavutukset.

Palkinto luovutetaan yhdistyksen vuosikokouksessa Helsingissä 25.-26.3.2021, jolloin palkinnon saaja myös pitää alaansa liittyvän esitelmän.

Nuoren tutkijan palkinto

Yhdistys jakaa palkinnon joka toinen vuosi ansioituneelle, alle 40-vuotiaalle nefrologian alan tutkijalle. Seuraavan kerran tämä palkinto jaetaan vuoden 2022 vuosikokouksessa.

Boris Kockin muistostipendi / Boris Kocks Minnes Stipendium

Yhdistys jakaa tämän matka-apurahan, suuruudeltaan yhteensä 1000 €, joka toinen vuosi. Ensimmäisen kerran tämä apuraha jaetaan vuonna 2021.

Kunniajäsenyys

Yhdistys voi kutsua kunniajäseniä.